Hebben we nieuws of een leuk bericht over De Verkenners? We vertellen het je hier!

01 november 2014

De Verkenners zijn gestart!

Openbare basisscholen de Noord en De Botter uit Ridderkerk startten in november 2014 met De Verkenners. Deze groep is gericht op het voorbereiden van peuters op de basisschool. Victor de Verkenner, de mascotte van De Verkenners, was bij de start aanwezig om de kinderen welkom te heten.

“Primair doel is om de peuters alvast te laten wennen aan de school, de leraren en de leerlingen van de basisschool”, vertelt Ingrid van Rookhuizen, directeur van basisschool de Noord. “In een veilige, gezellige omgeving maken de kinderen één dagdeel per week kennis met de normen en waarden van de school”, voegt directeur Debby Wernke van De Botter toe. “Ook stimuleren we sociale en, in zekere mate, cognitieve vaardigheden. Spelenderwijs leren staat hierin centraal. Vanuit deze gedachte hebben we Victor de Verkenner in het leven geroepen: een nieuwsgierig, leergierig en speels aapje dat samen met de kinderen op ontdekkingstocht gaat.”

Enthousiaste reacties
Op 19 november opende De Verkenners voor het eerst zijn deuren op basisschool de Noord.De Botter startte een dag later. “Het was de bedoeling om vanaf begin volgend jaar met dit initiatief aan de slag te gaan”, vertelt Johan van Knijff, Voorzitter van het college van bestuur van OZHW. “Vanwege de vele enthousiaste reacties die de Noord en De Botter kregen, besloten we om deze scholen als pilot in te zetten. Op basis van de ervaringen die we daar opdoen, rollen we De Verkenners in 2015 verder uit.”